Як прати й сушити пуховик із натуральним наповнювачем?

Якщо ви обрали пуховик із натуральним наповнювачем, тут я би беззастережно рекомендувала тільки суху чистку, і коли здаєте річ, кілька разів варто наголосити, щоб пуховик не прали, а саме чистили. Річ у тім, що виробники, які працюють із натуральним пухом, часто застосовують і дорогі тканини зі спеціальним просоченням, і деякі з них, особливо ті, що використовують провідні аутдор-бренди, бажано не прати, адже захисні функції під час прання можуть постраждати.

Проте якщо вам дуже хочеться і ви впевнені у якості вашого виробу, ви можете його випрати вдома в машинці. Чому я наголошую на впевненості у якості – в разі, якщо наповнювач неякісний, після прання на тканині можуть залишитися брудні жовтуваті плями – це все тому, що пух був погано промитий. Тому, щоб вбезпечити себе, несіть річ у перевірену хімчистку.

Якщо ви ризикнули й усе ж таки вирішили прати пуховик удома, є кілька правил: прати потрібно в машинці та викручувати на високих швидкостях, аби пух був максимально віджатий.

Річ у тім, що пух важко висушити, й на виробництві це дуже важливий і складний процес. Після прання пуховик потрібно розрівняти та сушити на максимально пласкій і дихальній поверхні. Це може бути звичайна сушарка для білизни. Потрібно, щоб приміщення опалювалось, бо в прохолодному приміщенні сушити пух небезпечно – він може залежатися вологим, і з’явиться неприємний запах.

Коли пуховик висохне, не лякайтеся, буде враження, що пух усередині кудись зник. Проте він просто збився в невеликі грудочки. Тут вам знадобиться багато терпіння, тому що кожну таку грудочку потрібно розім’яти в руках, а потім гарно розтрусити пуховик. Невдовзі він набуде попереднього об’єму. Але щоб не ризикувати річчю, ще раз наголошу на тому, що пуховики краще здати до хімчистки.

 

article