Як прати шерстяне пальто в домашніх умовах?

Якщо вирішили прати пальто у машинці, обов’язково зверніть увагу на позначки на одязі. Можливо, вашу річ прати у машині-автомат категорично заборонено. Адже чим більше у складі тканини натуральної шерсті, тим гірше вона перенесе прання.

Перед завантаженням пальта до барабану, перевірте кишені, застебніть всі замки, ґудзики, кнопки. Металеві деталі декору потрібно, за можливості, зняти. Виверніть річ.

Для прання оберіть делікатний режим, або “шерсть”. Температура води не повинна перевищувати 40 градусів, а краще – встановіть 30. Зменшіть оберти, а функцію віджиму взагалі варто відключити, інакше шерстяне пальто деформується.

Обирайте спеціальний рідкий засіб для прання вовни або засіб для делікатних речей. Дозування прального засобу слід суттєво зменшити: беріть 1/2 від звичайної кількості. Шерсть досить погано виполіскується та вбирає велику кількість води.

Після прання залиште виріб на кілька хвилин у барабані, щоб стекла зайва вода. Віджимати та викручувати шерстяне пальто в жодному разі не можна.

article