Основні принципи догляду за одягом з овчиною

Вироби з овчини дозволено піддавати пранню вручну і автоматичному пранні на делікатних програмах. Однак для будь-якого виду відходу існує 5 важливих правил, дотримання яких збереже річ в первісному вигляді:

1. Не можна використовувати гранульовані порошки та ензими, відбілювачі і лугу. Дуже добре підходять речовини в рідкому стані, які підходять для вовняних, шовкових речей. Також дозволено застосовувати шампуні для тварин, рідкі мила і гелі для миття посуду без барвників.

2. Температура води необхідна практично холодна, комфортний нагрів – 30 ° С градусів.

3. Не можна замочувати.

4. Сушити овчину можна тільки в природних умовах. Нагрівальні, опалювальні прилади, фен, відкритий вогонь, яскраве сонце заборонені.

5. Не можна прасувати.

article

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Особливості прання:

Вироби з овчини відмінно переносять прання машинним способом. Можна без остраху укладати овчину в барабан пральної помічниці, якщо габарити речі дозволяють це зробити. Але доведеться дотримати кілька умов:

1. Використання засобу для вовни в рідкому стані.

2. Вода не гаряче 30 ° С градусів.

3. Програма вибирається «Делікатна», «Ручне прання» або «Прання вовни».

4. Віджимання не вище показника в 600 оборотів за хвилину.

5. Додаткова функція полоскання.

Як випрати овечу вовну в машинці тепер ясно. Але що робити, якщо розміри речей не підходять для автоматичного прання? Ручний варіант не менш ефективний, але зажадає від господині великих зусиль. Крім того, прати тапочки і жилети також бажано руками.

У відповідну ємність або просто в ванну наливається вода з кімнатною температурою. Як вже говорилося, нагрів в 30 ° С градусів самий підходящий. У ній гарненько розчиняється рідкий миючий засіб. Тепер виріб можна занурити у воду і акуратно випрати. Полоскання необхідно рясне, з великим об’ємом води в кілька прийомів.

Для віджимання заборонені викручувати руху, можна використовувати тільки мнеться дії. Після цього шкура загортається рулоном в махровий рушник, щоб позбавити її від зайвої вологи. Далі – сушка.

Шубка з овчини

 

Особливості сушіння:

Правильно провести сушку не менш важливо, ніж випрати овчину. У домашніх умовах шкура розкладається на горизонтальній поверхні хутром, підклавши під низ махровий рушник або іншу бавовняну тканину. Іноді необхідно струшування і розтягування, щоб форма вироби не змінилася і прийняла первинний вигляд.

Не можна використовувати для сушки будь-які джерела тепла: нагрівальні, опалювальні, електроприлади і машинну сушку. Також не рекомендовано виносити такі речі під прямі сонячні промені, інакше можна отримати зміна кольору.

Після висихання ворс слід розчесати спеціальною металевою гребінцем, а шкіряну частину розім’яти руками.

Якщо хутряне руно або предмет одягу не використовуються за призначенням, то їх слід прибрати для зберігання. Воно проводиться в темних, провітрюваних місцях. Сам виріб поміщається в полотняний чохол або паперовий пакет. Така дія допоможе організувати правильну циркуляцію повітря. Наявність кошти від молі обов’язково.